Vesivahinko toimistossa

Tiedätkö, mitä sinun tulisi tehdä, jos toimistossanne tapahtuisi vesivahinko?

Kokosimme yhteen tärkeimmät toimet ikävän asian sattuessa.

Kuvitellaan tilanne, jossa työpäiväsi aikana esim. sprinklerit lähtisivät suihkuttamaan vettä toimintahäiriön vuoksi (ei tulipaloa) tai toimistokiinteistössä sattuisi putkirikko, vesivahinko. Näin syksyllä saattavat myrskytkin tehdä omat tepposet kattorakenteille ja sadevesi pääsee sisään.

Heti ensimmäisenä suosittelemme soittamaan kiinteistöhuoltoon. Sieltä saat ohjeet mitä sinun kannattaa tehdä tilojen ja irtaimiston suojelemiseksi. Irtaimistoa on tärkeä suojella, jotta vahingon määrää saadaan mahdollisimman paljon pienenettyä. Kiinteistöhuolto selvittää vesivuodon tarkemmin paikalle tultuaan ja ottaa tilanteen haltuun. Huolehdi myös ilmoituksista tilanomistajalle ja isännöitsijälle.

Lisäksi ota pikimmin yhteyttä yrityksesi käyttämään vakuutusyhtiöön, jotta he ovat tietoisia tästä vahinkotapahtumasta ja vahingonvaaran lisääntymisestä. Ei haittaa, vaikka vesivahingon kustannuksista ei ole vielä tarkkaa tietoa tässä vaiheessa. Vakuutusyhtiö antaa sinulle samalla tarpeellisia akuutin vesivahinkotilanteen hoidon neuvoja.

Toimistokalusteiden kustannusarvio

Akuutin tilanteen jälkeen kannattaa ottaa yhteyttä Yrityskalustoon, jotta myyjä käy paikan päällä tekemässä katselmuksen vahingoittuneista toimistokalusteista ja tekee kustannusarvion niiden uusimisesta. Tämä arvio on tärkeä sinulle, kun teet vakuutusyhtiölle myöhemmin virallisen ilmoituksen vesivahingosta. Vakuutusyhtiö kertoo korvauspäätöksessään, kuinka uusien korvaavien kalusteiden hankinta hoidetaan: hoitaako vakuutusyhtiö sen vai antavatko he teille luvan hoitaa kalustehankinnan itse. Kartoituskäynnit hoituvat Yrityskaluston toimesta Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Kun toimistosi tilat on kuivattu ja vahingon jäljet remontoitu ja siivottu, toimitamme teille tarvittavat uudet kalusteet. Kierrätämme vastuullisesti vahingoittuneet kalusteet, mikäli vakuutusyhtiön kanssa on näin sovittu.

Lue lisää suunnittelupalvelustamme.