Voiko satulatuolilla istua väärin?

Syysmyrsky puhalsi myymälässämme. Satulatuolit nostivat ääntään sateessa.
Haluavat sisälle ja sähköpöydän äärelle tuomaan ergonomiaa työpäivääsi!

Mutta voiko satulatuolilla istua väärin? Kyllä, voi istua. Satulatuolilla tulisi istua istuimen takaosassa, jolloin paksuimmat pehmusteet jäävät istuinluiden alle. Pitäisi istua niin, että kantapäät ovat tukevasti maassa. Silloin ihminen automaattisesti kääntää asentoaan niin, että lantio kääntyy eteenpäin.

Jos satulatuolilla istuessaan voi potkia vauhtia, ja liikkua luontevasti sivuttaissuunnassa, on tuoli säädetty sopivalle tasolle.

Selkä suoristuu melko automaattisesti, kun tuolin korkeus on oikea, kantapäät ovat tukevasti maassa ja takapuoli on penkin takaosassa.

Satulatuoli vaatii kaverikseen oikeanlaisen pöydän.

Pöydän korkeus on kriittinen satulatuolilla istuttaessa, eikä satulatuolilla pitäisi istuen työskennellä tavallisen korkuisen pöydän ääressä. Satulatuolilla istuvan pöydän korkeus on riippuen istujan pituudesta yleensä noin 15 –25 senttimetriä korkeammalla.

Jos istuu liian alhaalla, niin silloin ihminen pääsee helposti kääntämään jalat kohtisuoraan, jolloin penkki ei enää ohjaa jalkoja oikeaan asentoon. Selkä köyristyy, koska lantio kääntyy taaksepäin. Lonkkakulmien pitäisi olla noin 135 astetta, eli mahdollisimman loivat. Lisäksi kyynärkulman olisi hyvä olla 90 astetta. Käsien tulisi levätä pöytätason päällä. Suosittelemmekin lämpimästi satulatuolin pariksi sähköpöytää. Näin tuolista pääsee hyötymään parhaiten ja hienosäätö onnistuu, esim. jos kengän korot vaihtelevat. Sähköpöytä ja satulatuoli ovat myös pari, josta pääsevät hyötymään useammat eripituiset käyttäjät.

Satulatuoli ei myöskään käy kaikille, se pitää erikseen kokeilla ja testata. Riippuen siitä, onko keho tavallista elastisempi vai jäykempi. Onko perussairauksia ja muut persoonalliset asiat ratkaisevat mikä kenellekkin käy. Kaikille ei käy kaikki.On aivan normaalia, että aluksi satulatuolilla istumisesta tulee kolotusta, vaikka istuma-asento olisi oikea ollutkin. Istuinluut voi kipeytyä, kun koko ylävartalon paino on yhtäkkiä ainoastaan ja vain istunluiden varaan. Alaselkä voi aluksi myös kipeytyä. Jos ryhdikäs asento on uusi asento istujalle, niin kipua voi alkuun tuntua. Satulatuoli onkin hyvä ottaa käyttöön vähitellen.

Myymälässämme pääsee testaamaan erilaisia satulatuolimalleja. Myös koekäyttö on mahdollinen palvelu.

Tutustu lisää: Royal, Salli,
Tai tarvitko sen korkeamman säädettävän pöydän? Katso hyvä malli.