Ajankohtaista

Yrityskaluston blogi ja ajankohtaista toimistokalusteista sekä työympäristöistä

Kuinka istua satulatuolilla oikein?

tammi 20, 2022 | Ajankohtaista

Kuulen usein kysyttävän, voiko satulatuolilla istua väärin?

 

Vastaukseni on aina: Kyllä, satulatuolilla voi istua väärin.seinmiten ongelmana on liian matala pöytä. Satulatuolilla tulisi istua istuimen takaosassa, jolloin paksuimmat pehmusteet jäävät istuinluiden alle. Lonkkakulmien pitäisi olla noin 135 astetta, eli mahdollisimman loivat. Lisäksi kyynärkulman olisi hyvä olla 90 astetta. Pitäisi istua niin, että kantapäät ovat tukevasti maassa. Silloin ihminen automaattisesti kääntää asentoaan niin, että lantio kääntyy eteenpäin.

Jos satulatuolilla istuessaan voi potkia vauhtia ja liikkua luontevasti sivuttaissuunnassa, on tuoli säädetty sopivalle tasolle. Selkä suoristuu melko automaattisesti, kun tuolin korkeus on oikea, kantapäät ovat tukevasti maassa ja takapuoli on penkin takaosassa.

 Satulatuoli vaatii kaverikseen oikeanlaisen pöydän

 

 Pöydän korkeus on kriittinen satulatuolilla istuttaessa, eikä satulatuolilla pitäisi istuen työskennellä tavallisen korkuisen pöydän ääressä. Satulatuolilla istuvan pöydän korkeus on riippuen istujan pituudesta yleensä noin 15 –25 senttimetriä korkeammalla.

 

Jos istuu liian alhaalla, ihminen pääsee helposti kääntämään jalat kohtisuoraan, jolloin penkki ei enää ohjaa jalkoja oikeaan asentoon. Selkä köyristyy, koska lantio kääntyy taaksepäin. Käsien tulisi levätä pöytätason päällä. Suosittelemmekin lämpimästi satulatuolin pariksi sähköpöytää. Näin tuolista pääsee hyötymään parhaiten ja hienosäätö onnistuu, jos esimerkiksi kengän korot vaihtelevat. Sähköpöytä ja satulatuoli ovat myös pari, josta pääsevät hyötymään useammat eripituiset käyttäjät.

 

Pitää huomioida, että satulatuoli ei sovellu kaikille

Sopivuuteen vaikuttavat kehon elastisuus tai jäykkyys, mahdolliset perussairaudet tai muut persoonalliset asiat. Eikä pidä säikähtää, kun paikat kipeytyvät ottaessasi satulatuolin käyttöön. Varsinkin, jos ryhdikäs asento on uusi istuma-asento istujalle, kipu voi alussa yllättää. Satulatuoli onkin hyvä ottaa käyttöön vähitellen.

Myymälässämme pääsee testaamaan erilaisia satulatuolimalleja. Myös koekäyttö on mahdollinen palvelu.

LinkedIn

Näyttämällä myymälässämme puhelimestasi,
että seuraat ja suosittelet meitä, saat lahjan!