Ajankohtaista

Yrityskaluston blogi ja ajankohtaista toimistokalusteista sekä työympäristöistä

Teams palaverit avokonttorissa ja avokonttorin rauhoitus

touko 26, 2023 | Ajankohtaista

Avokonttorissa haittaa aiheuttavat erityisesti yksityisyyden puute ja melu, joka vaikeuttaa keskittymistä, lisää stressiä ja heikentää työn laatua. Puhe on erityisen paha häiriötekijä, sillä aivomme eivät voi olla kuulematta, mitä lähellä puhutaan. Erityisesti Teams palaverit avokonttorissa voivat olla haastavia järjestää. Mutta avointa työtilaa voidaan parantaa yksinkertaisilla ja helpoilla keinoilla niin, että sekä tietotyöläiset, että paljon puhelimessa olevat myyjät voivat viihtyä saman katon alla.

Pelisäännöt

Ensimmäisenä suosittelemme tilaan yhteisiä pelisääntöjä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi, että tiettyyn aikaan tehdään työtä hiljaa tai että kuulokkeet päässä työskentelevaa kollegaa ei mennä keskeyttämään. Yhteisesti sovittujen sääntöjen avulla, jokainen voi vaikuttaa viihtyvyyteen työpaikalla.

Työskentelyvyöhykkeet

Erilaiset tarpeet voidaan huomioida jakamalla tila mahdollisuuksien mukaan työskentelyvyöhykkeisiin. Tietty alue tilasta voidaan varata hiljaiseen työskentelyyn ja toisaalla tilassa voidaan hoitaa pienet yhteiset palaverit, Teams kokoukset tai puheluja vaativat työt. Kun työympäristö mahdollistaa fokuksen säilyttämisen, työn tekeminen tehostuu ja työntekijät pysyvät motivoituneina.

Vetäytymistilat

Vetäytymistilat parantavat nopeasti avokonttorin työrauhaa. Työtehtävien luonteesta riippuen työrauhaa voidaan kehittää, joko tuomalla työtilaan hiljaisia keskittymistiloja tai vaihtoehtoisesti ohjaamalla häiritsevät tai äänekkäät työtehtävät muualle. Esimerkiksi erillisiä puhelinkoppeja tai 2 – 4 hengen eristettyjä neuvottelutiloja voidaan sijoittaa helposti avokonttoriin. Tällöin vetäytymistilat tuovat avokonttoriin mahdollisuuden valita työpiste tekeillä olevan tehtävän mukaan ja samalla parantaa työrauhaa myös vetäytymistilojen ulkopuolella.

Rajatut työpisteet

Vetäytymistilojen lisäksi työpöytien ja alueiden väliset sermit vähentävät melua ja luovat tilaan yksityisyydentuntua. Sen lisäksi, että pöytäsermi tai vapaasti seisova lattiasermi blokkaa näkyvyyttä kolleegan työpöytään, se absorboi ääntä luodakseen miellyttävämmän äänimaiseman työympäristöön. Täysin hiljaiseksi avointa työtilaa ei saa, mutta huolella valitut ja asennetut sermit vaimentavat ääntä.

Teams palaverit

Jos työtehtävä vaatii Teams- palavereita on ne hyvä käydä vetäytymistilassa, mutta aina näin ei ole mahdollista. Silloin on tärkeää rajata työpöytä sermeillä ja asettaa istujan taustalle yhtenäinen lattiasermi. Eli työpisteet on syytä lokeroida. Suojan toki saa myös Teamsin tarjoamasta taustakuvasta, mutta varman suojan ja samalla akustoivan ratkaisun saat sermillä. Avotilassa, jossa tiedetään pidettävän työpisteillä Teams palavereita, on syytä käyttää lattialla tekstiililaattaa tai mattoa. Äänihän menee sieltä mistä valokin, joten on tärkeää saada äänet vaimentumaan tehokkaasti. Äänimaailmasta puhuttaessa ei voi olla muistuttamatta kuulokkeista, joiden mikrofonit nykyisin vaimentavat hyvin puhujan takaa tulevaa taustamelua.

Teams palaverit olisi hyvä päästä pitämään hiukan hämärässä. Eli avokonttorissa olisi hyvä päästä vaikuttamaan myös oman työpisteen valaistukseen. Valaistuksen tulisi olla hiukan hämärä työtekijän ympärillä, mutta valon tulisi osua kasvoihin. Työpisteellä tulisi olla yleisvalon sammutus mahdollisuus omalta kohdalta ja työpistevalaisin lisäämässa valoa istujaa kohti.  Näin palaveriin osallistujan ympäristön vaikutus heikkenee ja kasvot korostuvat.

Tässä kohdaamisen tunnelmassa on tärkeää kameran korkeus. Kannettavan tietokoneen kameran korkeus on helppo säätää spiderilla.

Huolellisen sisustussuunnittelun merkitystä ei voi väheksyä viihtyisän avokonttorin luomisessa. Työpisteiden sekä kokoontumistilojen suunnittelu, eli kalusteiden asettelu on kustannustehokas keino parantaa työviihtyisyyttä ja vähentää melusta koettua haittaa. Strategisesti sijoitetut säilytyskalusteet, sermit sekä työpöydän katsesuunta yhdessä kalusteisiin valittujen materiaalien kanssa, vaikuttaa suuresti häiritsevän äänimaiseman syntyyn. Lisäksi erilaiset matot, viherkasvit sekä verhot tuovat näköesteen lisäksi yleistä viihtyisyyden tuntua tilaan.

Avokonttorin ei tarvitse olla tylsä ollakseen tehokas, eikä kustannukseltaan kallis ollakseen viihtyisä. Anna kokeneiden sisustussuunnitteljoidemme auttaa tilasi suunnittelussa kaikille työntekijöillesi sopivaksi ja viityisäksi työtilaksi. Yrityskalusto on mielellään mukana, täyden palvelun talona, suunnittelemassa avokonttoria meluttomampaan suuntaan. Mallistosta löytyy tilanjakajia, akustoivia kierrätyshuopatuotteita, puhlinkoppeja, sisustusmattoja ja ennenkaikkea laadukkaita kalusteita.

Ota yhteyttä!

LinkedIn

Näyttämällä myymälässämme puhelimestasi,
että seuraat ja suosittelet meitä, saat lahjan!