Ajankohtaista

Yrityskaluston blogi ja ajankohtaista toimistokalusteista sekä työympäristöistä

Rakenna edullinen ja ergonominen kotitoimisto – vinkit ja ohjeet

syys 19, 2023 | Ajankohtaista

Yhä useammat meistä tekevät töitä kotoa käsin, ja siksi on tärkeää luoda kotiin toimiva ja ergonominen työpiste. Tässä artikkelissa jaamme viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua rakentamaan edullisen ja ergonomisen työpisteen kotiisi.

 

1. Mittaa etätyöpisteen paikka

Ennen kuin aloitat kotitoimiston kalusteiden hankinnan, sinun on päätettävä, mihin kohtaan kotiasi haluat sijoittaa työpisteesi. Onko se työhuoneessa, olohuoneessa vai makuuhuoneen nurkassa? Mittaa tila tarkasti ja harkitse, miten voit hyödyntää sitä parhaiten. Muista jättää sähköpöydälle hieman tilaa seinästä ja korkeista kaapeista, jotta pöytä voi liikkua vapaasti ja johdot mahtuvat kätevästi pöydän reunan yli.

 

Toimistokalusteet, Lite Small sähköpöytä, työtuolit ja työpöydät myy Oulun Yrityskalusto Oy.
2. Valitse oikea työpöytä

Työpöydän valinta on tärkeä askel. Se ei tarvitse olla tylsä tai erottua kodin muusta sisustuksesta. Yrityskalustosta löytyy vaihtoehtoja niin sähköpöytiin kuin normaaleihin työpöytiinkin, eri väreissä ja materiaaleissa. Voit valita esimerkiksi lämpimän tunnelman luovan Nova 3d-laminaattisen pöydän avulla. Valikoimasta löytyy myös erikokoisia työpöydän kansikokoja, joten voit valita juuri tarpeisiisi sopivan koon.

3. Valitse oikeanlainen työtuoli

Ergonomia on avainasemassa kotitoimistossa työskennellessäsi. Panosta laadukkaaseen työtuoliin, jossa on riittävästi säätöjä. Istuimen tulee olla mukava ja tukea hyvää istuma-asentoa. Varmista, että työtuoli sopii juuri sinulle, ja kiinnitä erityistä huomiota ristiseläntukeen ja istuimen korkeuteen. Royal työtuolisarjasta löydät laadukkaat vaihtoehdot kotitoimistoon. Niille myönnetään peräti 5 vuoden takuu. Saat nämä nopeasti KASOPPI.FI verkkosivulta.

 

Ergonomiatuolit, Dyna aktiivi-istuin, aktiivituoli ja muut aktiivituolit myy Oulun Yrityskalusto Oy.

Jos tilaa on vähän tai kaipaat vaihtelua, harkitse aktiivi-istuinta. Jos taas haluat kokeilla seisomatyöskentelyä sähköpöydän äärellä, muista hankkia myös seisontamatto, joka vaimentaa jalkojen ja alaselän kuormitusta.

4. Lukittava säilytyskaluste työpapereille

Tärkeiden asiakirjojen ja tietojen turvallinen säilytys on olennaista, erityisesti GDPR-säädösten mukaisesti. Jos tila on rajoitettu, harkitse pöydän alle mahtuvaa lukittavaa laatikostoa. Narbutaksen 3-osainen lukittava laatikosto on kätevä ratkaisu ja se on saatavana eri väreissä. Jos sinulla on enemmän tilaa, harkitse lukittavia kaappeja tärkeiden asiakirjojen säilyttämiseen, esimerkiksi Boxi apteekkikaappi.

5. Huomioi akustiikka

Äänimaailman hallinta on tärkeää kodin työtilassa. Voit parantaa tilan akustiikkaa helposti akustiikkapaneelien avulla. Eco-Silence akustoivilla levyillä voit pinnoittaa suuria alueita seinistä ja käyttää luovasti eri värejä tilassa. Näin saat paitsi toimivan työtilan myös visuaalisesti houkuttelevan kokonaisuuden.

Ekstravinkki: Piristä Sisustusta

Työpisteen lisäksi voit harkita kodin sisustuksen päivittämistä. Uusilla ruokapöydän tuoleilla tai muilla kalusteilla voit tuoda raikkautta kotiin. Käy tutustumassa muihin kodin kalusteisiin, ja valitse ne, jotka sopivat parhaiten kotiisi.
Nopean toimituksen malliston löydät:

Lopuksi, muista huomioida työnantajasi ja/tai omat tarpeesi kalusteiden hankinnassa. Voit valita maksutavan sen mukaan, kuka kalusteet hankkii. Toimitus ja asennus ovat myös vaihtoehtoja ja ne sopeutetaan tilanteeseesi, olipa kyseessä terve perhe tai karanteenissa oleva kotitalous.

Noudattamalla näitä vinkkejä, voit luoda kotiisi toimivan, ergonomisen ja miellyttävän työpisteen, jossa työskentely sujuu vaivattomasti.

LinkedIn

Näyttämällä myymälässämme puhelimestasi,
että seuraat ja suosittelet meitä, saat lahjan!