Ajankohtaista

Yrityskaluston blogi ja ajankohtaista toimistokalusteista sekä työympäristöistä

Kodinomainen ja viihtyisä työpaikka – Lue vinkit!

syys 20, 2022 | Ajankohtaista

Ajatellessasi tyypillistä toimistotilaa, mieleesi tulee ehkä kolkosti sisustettu, paljain seinin varustettu huone. Toimistossa vallitsevat kenties kylmät värit, terävät reunat, loisteputkivalot ja keinotekoiset materiaalit. Työskentely pitkään tällaisessa tilassa vaikuttaa työntekijöiden mielialaan sekä hyvinvointiin. Lisäksi heidän työsuorituksensa kärsii. Siksi ei ole ihme, että trendi suunnitella viihtyisiä toimistotiloja, joissa on kodikkaita piirteitä, on ollut suosituksi.

Uusia toimistotiloja suunnitellessa kiinnitetään huomiota toimivuuteen ja työntekijöiden viihtyvyyteen. Suunnitelmissa käytetään keinoja, joiden avulla kolkko huone muuntuu lämpimäksi ja viihtyisäksi. Tilaa muokataan ottamalla käyttöön lämpimiä värejä ja miellyttävää valaistusta. Lisätään pehmeitä materiaaleja ja viimeistelyjä sekä puuta. Pienillä sisustuselementeillä, kuten tyynyillä, kasveilla ja maalauksilla, tuodaan helposti lisää viihtyisyyttä tilaan.

Lämpimät värit

Värimaailman vaihtaminen on helppo ratkaisu, jolla voi saavuttaa uskomattomia tuloksia. Viihtyisän sisustuksen saamiseksi voi jättää kylmät sävyt pois ja valita niiden sijaan lämpimät värisävyt. Rajuja muutoksia ei tarvitse tehdä heti, kuten maalata koko toimistoa uudelleen – maalataan vain yksi seinä tai osa siitä. Lämpimät värit toimivat seinien lisäksi myös huonekaluissa ja sisustustuotteissa. Jos halutaan muuntaa tilaa ilman isompaa remonttia, voidaan lisätä leikko- tai ruukkukukkia, koristeita tai pastellisävyisiä sisustustuotteita.

Valolla on väliä

Valolla on suuri vaikutus tilan suunnitteluun ja se määrittää suurelta osin käsityksen tilasta. Valo on elementti, joka rakentaa huoneen tunnelmaa. Valkoinen valo vaikuttaa työntekijöiden mielialaan ja hyvinvointiin: se stimuloi ja edistää keskittymiskykyä. Sitä käytetään toimistoissa, liiketiloissa, työpajoissa eli tiloissa joissa työntekijöiden on keskityttävä työhönsä. Lämpimät värit ovat puolestaan rentouttavia ja saavat tilan näyttämään kodikkaammalta. Toimistossa tällaista valaistusta käytetään yleensä esimerkiksi ruoka- ja taukotiloissa. Hyvä valaistussuunnittelu ja erityisesti riittävä päivänvalo on tutkimuksissa yhdistetty 15 prosentin vähennykseen poissaoloissa ja 3–20 prosentin tuottavuuden kasvuun.

Toimivia sisustusratkaisuja

Jos halutaan luoda kodikas toimisto, ei saa unohtaa sisustustuotteita, jotka tekevät siitä kodikkaamman. Maalaukset seinillä, pehmeät tyynyt, peitot tai erikokoiset, -muotoiset ja -kuvioidut matot antavat sisustukselle ainutlaatuisen luonteen. Pöydille tai kasvitelineisiin tai kukkaruukkuihin asetetut kasvit elävöittävät toimistoa ja toimivat tilanjakajina. Sisustustuotteiden ei tarvitse vain näyttää kauniilta – niillä voi olla myös muita toimintoja. Mielenkiintoisesti tyylitelty valaisin antaa valoa, joka parantaa hyvinvointia ja värikkäät pehmeät istuimet antavat mahdollisuuden istua alas, venytellä jalkojaan ja rentoutua.

Muutaman pienen sisustustuotteen lisääminen voi tehdä tilastasi viihtyisämmän ja paremman työskennellä. Luonnonmukaiset materiaalit, mielenkiintoiset kuviot, käytännölliset sisustustuotteet, lämpimät värit ja valo tekevät toimistostasi kodinomaisen tilan. Tällä tavalla sisustettu tila on loistava paikka työskennellä ja tavata kollegoita, kumppaneita ja asiakkaita.

Tällä periaatteella olemme kalustaneet Welado Oy:n pääkonttorin Oulussa, josta artikkelin kuvat on otettu. Värikkäät ja viihtyisät Weladon monitoimitilat luovat modernin ja inspiroivan työympäristön, jossa on hyvä työskennellä. Haluamme olla mukana suunnittelemassa ja kalustamassa myös sinun työpaikallasi. Ota rohkeasti yhteyttä: info@yrityskalusto.fi tai (08) 5358 100.

LinkedIn

Näyttämällä myymälässämme puhelimestasi,
että seuraat ja suosittelet meitä, saat lahjan!