Ajankohtaista

Yrityskaluston blogi ja ajankohtaista toimistokalusteista sekä työympäristöistä

Millainen on hyvä sähköpöytä?

tammi 26, 2022 | Ajankohtaista

Millainen on hyvä sähköpöytä? Tottakai halpa on hyvä. Jep, näinhän sitä toivoisi. Valitettavan moni verkon syövereissä nähtävä tarjous sisältää vain yhden moottorin ja lyhyen säätöalueen. Ostitpa sähköpöydän kotiin tai töihin niin tärkeää on, että työpöytä pitää pystyä säätämään käyttäjälleen sopivaan työskentelykorkeuteen. Valitettavan monessa sähköpöydässä tämä ei alarajojen kohdalla toteudu.

Ennen kauppaan lähtemistä kannattaa miettiä myös, minne sähköpöydän sijoittaa ja miten iso pöytä tilaan mahtuu. Samalla voi silmäillä tarkemmin tilaa ja sen värimaailmaa. Sähköpöydän ei tarvitse olla tylsän valkoinen, vaan rungon ja kannen värivaihtoehtoja on useita.

Riittävä korkeudensäätö?

Sähköpöytää valittaessa on hyvä ottaa huomioon myös käyttäjän pituus ja pöydän korkeudensäätöalue. On tärkeää varmistaa, että sähköpöytä laskeutuu riittävän alas, jotta työskentely tavallisella työtuolilla on ergonomista ja vältytään ”keittiönpöytä” efektiltä. Sähköpöytiä on 2 -osaisella ja 3 -osaisella säätöpilarilla. Näiden pöytien säätöalueet ovat erilaiset:

  • 2 -osaisen pystypilarin säätöalue: pöytälevyn kanssa noin 72 – 116 cm
  • 3 -osaisen pystypilarin säätöalua: pöytälevyn kanssa noin 63 – 127 cm.
    Näissä mitoissa kannen paksuudella on oma vaikutuksensa.

Oikean korkeuden löydät asettamalla käsivarret pöydälle noin 90 asteen kulmaan. Hartiasi eivät saa nousta eikä roikkua. Mikäli sähköpöytä ei laskeudu alle 70 cm:n, ei työskentelykorkeudesta saada ergonomista lyhyelle käyttäjälle. Toisaalta, mikäli pöytä ei nouse yli 120 cm:n, pitkän henkilön on mahdotonta työskennellä seisten ergonomisessa työasennossa.

Markkinoilla on paljon eri nopeudella liikkuvia pöytiä. Laadukas pöytä kotikäytössä liikkuu 40 mm/s. Toiset sähkömoottorit ovat äänekkämpiä kuin toiset. Hyvä kaksimoottorinen pöytä ei juuri ylitä 50 db. Huomio nämä asiat etenkin, jos pöytä tulee aktiiviseen liikutteluun. Älä sorru yksimoottoriseen kaksijalkaiseen pöytään, jos haet pitkäikäistä ratkaisua.

Riittävä kantokyky?

Lisäksi sähköpöytää valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota pöydän kantokykyyn. Normaaliin toimistotyöhön riittää sähköpöydän kantokyvyksi 80 kg. Mutta mikäli pöydälle tulee raskaita laitteita, kannattaa valita kaksijalkainen pöytä, jonka kantokyky on 150 kg. Hyvä kantokyky saavutetaan kahdella moottorilla.

On hyvä tarkistaa myös, että sähköpöydän rungon leveys on säädettävä. Onhan mahdollista, että tulevaisuudessa tarvitaan joko pienempi tai suurempi pöytä. Tällöin riittää, että hankitaan sopivan kokoinen pöydänkansi ja kiinnitetään se jo olemassa olevaan sähköpöydänrunkoon.

Muistilista sähköpöydän valintaan:

  • Mittaa sähköpöydän sijoituspaikka, miten iso pöytä mahtuu tilaan. Huomio liikuntavarat.
  • Mieti valmiiksi, minkä värisen pöydän haluat (rungon väri ja kannen materiaali sekä väri on valittavissa).
  • Varmista, että pöytä laskeutuu riittävän alas ja nousee vastaavasti riittävän ylös. Tarkista liikkeen nopeus ja ääni.
  • Tarkista, että pöydän kantokyky on riittävä omiin tarpeisiisi nähden. Yksimoottorisissa kantokyky heikkenee huomattavasti.
  • Varmista, että sähköpöydän runko on leveyssäädettävä, jos tulevaisuudessa tarvitset pienempää tai suurempaa pöytää.

Me Yrityskalustossa autamme sinua sähköpöydän valinnassa. Valikoimastamme löytyy useita eri sähköpöytämalleja aina pienestä yksijalkaisesta sähköpöydästä, isoon 3 tai jopa neljä jalkaiseen sähköpöytään. Muistathan, että hyvä sähköpöytä mukautuu päivän mittaan eri tarpeisiin. Se voi olla ruokapöytä, työpöytä, sohvapöytä tai vaikkapa baaripöytä.

LinkedIn

Näyttämällä myymälässämme puhelimestasi,
että seuraat ja suosittelet meitä, saat lahjan!